الومازاد ضایعات چدن
الومازاد ضایعات چدن

ضایعات چدن در انواع مختلفی وجود دارد؛ لوله های چدنی، سینک های چدنی، برخی از قطعات ماشین آلات و وسایل نقلیه و فلز چدن استفاده شده در صنعت کشتی سازی و ماشین سازی و برخی از لوازم خانگی مانند قابلمه های چدنی از آن جمله هستند. ضایعات چدن در بازار به سه صورت موجود می باشد :

ضایعات چدن درشت بار :

یعنی ابعاد این نوع ضایعات درشت است مانند ضایعات لوله‌ای نشکن، ضایعات چدنی ماشینی، قالب‌های چدنی و ضایعات میل لنگ

ضایعات چدن ریز بار :

ابعاد این نوع ضایعات از ضایعات چدن درشت بار ، کوچک تر است و اغلب مربوط به ماشین آلات موتوری و صنعتی می باشد. از اقلام آن می توان به کلاچ ریز بار، کاسه چرخ، بدنه سیلندرریز، میل بادامک اشاره کرد.

سوفاره چدن :

در فرایند تراشکاری یا ماشین کاری محصولات چدنی براده‌ها یا سوفاله‌هایی تولید شوند که به شکل ناخنی و ریزبار می‌باشند، به این ضایعات، سوفاره یا سفاله چدن می گویند.

بازیافت ضایعات چدن
بازیافت ضایعات چدن

بازیافت ضایعات چدن


بازیافت ضایعات چدن یکی از صنایع مهم در بخش بازیافت ضایعات فلزی است و در کشور ما هم بازیافت این نوع ضایعات یک صنعت مهم است ، که پس از جمع آوری و انبارشدن ذوب می شوند و مورد استفاده مجدد قرار می گیرند. امروزه بازیافت ضایعات چدن نه فقط در کشور ما بلکه در کشورهای دیگر هم از استقبال خوبی برخوردار است. از دیدگاه عامیانه ضایعات فلزها هیچگونه استفاده ای ندارند ولی برعکس بسیار با ارزش و دارای کارایی بالایی هستند. بسیاری از کارخانه های تولید کننده در زمینه فولاد و فلزات از بازیافت ضایعات فلزی مشغول به کار هستند. حال در ادامه مراحل بازیافت ضایعات فلز چدن را بررسی کنیم :


مراحل بازیافت ضایعات چدن :


1-جمع آوری و طبقه بندی :

در این بخش انواع ضایعات چدن جمع آوری می شوند و به انبارهای ضایعات منتقل می گردند. ضایعات فلز چدن شکل های مختلفی دارند شامل : قطعات صنعتی ، ظروف ، ورق و انواع چدن به کار رفته در ساختمان ها می باشند. اندازه های این نوع ضایعات می تواند مختلف باشد که برای هر کدام از کوره ذوب مجزا استفاده می شود. بعد از جمع آوری ، ضایعات را طبقه بندی می کنیم چون می خواهیم استفاده درستی از فضای انبار داشته باشیم.


2- ذوب :

بعد از جمع آوری و طبقه بندی ضایعات چدن داخل کوره های حرارتی شده و آماده ی ذوب شدن می شوند. حجم کوره ها و همچنین حرارت آنها برای ذوب انواع فلز های مختلف متفاوت است.


3-آلیاژسازی :

فلزاتی که در انبارها ذخیره می شوند انواع مختلفی دارند به همین دلیل برای اینکه آلیاژ فلز مورد نظر قابلیت استفاده داشته باشند باید تغییراتی در ترکیبات فلز ذوب شونده انجام گیرد که در اصطلاح به آن آلیاژسازی می گویند.


4-ریخته گری :

ریخته گری یکی از فرآیندهای بازیافت ضایعت چدن است که مذاب ضایعات چدن را درون قالب هایی با شکل های مختلف می ریزند و بعد از آن خنک می شود و منجمد می شود. پس از اینکه منجمد شد از قالب خارج شده و مورد استفاده قرار می گیرد که این عمل را ریخته گری می نامند. تاریخچه ریخته گری به قبل از میلاد مسیح بر میگردد و تاریخچه طولانی ای دارد.


5-تریم :

به عمل جداسازی مواد اضافه ضایعات منجمد شده فرآیند تریم می گویند.

پس از طی شدن مراحل بازیافت، محصول آماده شده برای ارسال به بازار و کارخانه ها و یا کارگاه های تولیدی آماده می شود.
نحوه تبدیل ضایعات چدن در کشورمان با کشورهای دیگر تفاوت خاصی ندارد و از همان روش هایی که پیش تر توضیح داده شد استفاده می شود. مواردی که باعث می شود فلز چدن حاصل از بازیافت در کشورهای دیگر از کیفیت بالاتری برخوردار باشد شامل مهندسی بالای انبارها و یا کارخانه ها در تفکیک ضایعاتی که به انبارها می رسد می باشد.
همچنین استفاده از تکنولوژی هایی که باعث جلوگیری از ورود فلزات دیگر به کوره ی فلز مورد نظر می شود.
آلیاژسازی چدن با ترکیبات یکسان، بستگی به نوع تقاضای بازار کشورها دارد.
جمع این موارد در کشورهای صنعتی باعث این می شود که تولیدات فلز چدن حاصل از بازیافت، کیفیت بالاتری داشته باشند و نحوه ی تبدیل ضایعات چدن مکانیزه تر و دقیق تر باشد.

کاربرد فلز چدن
کاربرد فلز چدن

انواع چدن و کاربردهای آن :


1- چدن خاکستری :


یکی از پرکابردترین چدن ها در صنعت چدن خاکستری است ، همانطور که از نامش پیداست رنگ آن خاکستری است.


2- چدن سفید :


چدن سفید موارد استفاده کمتری در صنعت دارد ، دارای کربن است و رنگ آن سفید است.


3- چدن داکتیل :


چدن داکتیل یکی دیگر از انواع چدن است که دارای مقاومت سایشی است ، نقطه ذوب کمی دارد و قابل ماشین کاری است.


همانطور که پیش تر اشاره شد چدن کاربردهای گوناگونی دارد که این کاربردهای مختلف توسط تولید کنندگان با انجام تغییر در مقدار کربن و تغییر کربن و آهن بوجود می آید. انواع کاربرد های چدن در ساخت ظروف ، ماشین آلات ، شیرآلات ، لوله ها ، پنجره ها و….. می باشد.

ضایعات چدن
ضایعات چدن

نحوه ی تولید چدن به چه شکل است ؟


وقتی ضایعات آهن با سنگ آهن ذوب می شود چدن بوجود می آید. عناصر دیگری هم به چدن اضافه می شود که این عمل پس از ذوب شدن و ریخته گری به شکل نهایی آن اضافه می شود. پس از اینکه چدن داخل کوره ذوب می شود ، مواد ذوب شده وارد قالب هایی می شود که بعد از انجام فرآیند قطعات چدنی بدون استفاده یافت می شود که به این قطعات همان ضایعات فلز چدن نیز می گویند. این ضایعات فلز چدن قابلیت بازیافت و استفاده چندین باره را نیز دارد.


با نحوه ی تولید و نحوه ی تبدیل ضایعات چدن آشنا شدیم و نمایان شد که این فلز گران بها قابلیت ها و کاربردهای مختلفی دارد که می تواند هم به صنعت فولاد کشور ، صنعت ساختمانی ، صنعت خودرویی و از همه مهم تر بازیافت آن می تواند به محیط زیست کمک کند.

قیمت به روز خرید ضایعات چدن در الومازاد

نوع ضایعاتقیمت خرده بار (کیلو/تومان)قیمت عمده بار‌ (کیلو/تومان)
ضایعات چدن ریز بار۱۲
ضایعات چدن درشت بار۱۲
ضایعات سوفاره چدن۱۲
تماس با الومازاد 2

الومازاد بهترین خریدار ضایعات چدن

تماس با الومازاد

83 44 344 0912