ضایعات سرب شامل ضایعات باتری سرب – اسید، ضایعات لوله و صفحه سربی، ضایعات روکش سرب کابل های مسی، ضایعات رنگدانه های مورد استفاده در چاپخانه ها و صنایع سرامیک سازی و ضایعات برخی لوازم مصرفی در کارخانه های شیمیایی و پساب های سرب دار آن ها می باشد. کاربرد فلز سرب در صنایعی نظیر مهمات سازی (مثل فشنگ های سربی)، باطری سازی، رنگرزی و ساخت روکش کابل ها می باشد.

قیمت روز ضایعات سرب

ضایعات سرب

نوع ضایعاتقیمت خرده بار (کیلو/تومان)قیمت عمده بار‌ (کیلو/تومان)
ضایعات سرب۱۲
ضایعات سرب۱۲
ضایعات مس

ضایعات مس

ضایعات برنج

ضایعات برنج

ضایعات آلومینیوم

ضایعات آلومینیوم

ضایعات استیل

ضایعات استیل

ضایعات آهن

ضایعات آهن

الومازاد بهترین خریدار ضایعات آلومینیوم

تماس با الومازاد

43 91 543 0912

آشنایی با فلز سرب

سرب فلزی است براق، چکش خوار، سنگین و سمی ؛ رنگ سرب مایل به خاکستری کدری است اما هنگامی که آن را تازه تراشیده باشند سفید مایل به آبی و هنگامی که در معرض هوا قرار می گیرد رنگ آن خاکستری تیره می شود. در ادامه با فلز سرب و ضایعات سرب بیشتر آشنا می شویم.

علاوه بر خواص و کاربردهایی که فلز سرب دارد، مضراتی نیز برای انسان بخصوص کودکان و زنان باردار دارد؛  از جمله آن می توان به بیماری‌های خونی و مغزی، مسمومیت، سقط جنین، مرده زایی اشاره کرد  و حتی این فلز می‌تواند یک ماه در خون انسان بماند؛ پس به همین دلایل می توان گفت که فلز سرب فلزی سمی و خطرناک است و گاهی صدمات آن جبران ناپذیر می شود.

 حتی به‌ ازای سوزاندن یک لیتر بنزین سرب دار32/0 گرم سرب وارد هوا می‌شود، یک ماشین در طول سال حدود ۱ کیلوگرم سرب تولید می کند که این خود به یک معضل جهانی تبدیل شده است که تمام کشورها را در سر تاسر جهان درگیر خود کرده است.

وزن ضایعات سرب از نظر حجم و اندازه بسیار سنگین‌ تر از سایر فلزها از جمله آهن است‌ و به همین دلیل قیمت آن نیز بسیار بالاتر از قیمت ضایعات فلزی دیگر می باشد. سرب‌ها با بیشتر فلزها آلیاژ می‌شود اما به سختی می‌توان فلزهای دیگر را با سرب آلیاژ کرد.

سرب‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: سرب‌هایی که مستقیم از معدن‌ها گرفته می‌شود، سرب‌های به دست آمده از بازیافت ضایعات. البته این نوع سرب‌ها ۵٠٪ یا بیشتر از سرب‌هایی که مستقیم استخراج شده اند ارزان تر هستند.

کاربرد فلز سرب
کاربرد فلز سرب

کاربرد فلز سرب

از خواص فلز سرب می توان به براقیت، چکش خوار بودن، مقاومت بالا  در برابر پوسیدگی اشاره کرد و به همین دلیل برای نگهداری مایعات فرسایشگر بکار برده می‌شود.

از کاربردهای فلز سرب به موارد زیر می توان اشاره کرد :

ساخت لوله و مخازن ، مفتول،حلبی، روکش کابل برق رسانی، صنعت شیشه سازی، صنعت باتری سازی، صنعت لاستیک سازی، صنایع مهمات و اسلحه سازی، صنایع آفت کش ها، ساخت منابع تبخیر، ساخت اتاقک سربی، صنایع شیمیایی، کارخانجات کبریت سازی، صنایع رنگ سازی، ترکیبات آلیاژهای فلزی، سوخت اتومبیل، صنعت چاپ، اتصالات و مواد پرکننده دندان، رنگدانه‌های لعاب سرامیک و لوله‌های انتقال آب، وسایل تزئینی، سقف‌ها و لوله‌ها و پنجره ها، سازه‌های ساختمانی

یکی از کاربردهای بسیار مهم دیگر سرب، ساختن باتری‌های سربی اسیدی است زیرا در این باتری‌ها صفحه‌هایشان از جنس سرب است. این باتری‌ها قسمت کوچکی برای ذخیره انرژی هستند که توسط استفاده کنترل شده از واکنش‌های شیمیایی عمل می‌کنند.

این باتری‌ها دارای دوره عمری مشخص هستند و بعد از اتمام دوره عمر دیگر قابل استفاده نیستند و فرسوده می‌شوند و باید به چرخه‌ی بازیافت برگردند.

پس با توجه به این کاربرد وسیع بازیافت این فلزات امری اقتصادی است. البته باتری‌های سربی قابل شارژ هستند و در صنایع کاربرد زیادی دارند و برای حفظ سلامتی انسان و محیط زیست بازیافت ضایعات آن‌ها امری ضروری است

سایر کاربردهای سرب مانند مواد شیمیایی، رنگ دانه و مهمات سازی بسیار پراکنده بوده و یا مشابه کاربرد آن در لحیم کاری نسبت به سایر کاربردهای این فلز سهم کمتری دارند.

ضایعات سرب

ضایعات سرب شامل دو دسته کلی ضایعات جدید و قدیمی می‌شود. باتری‌های سرب – اسید ، کابل‌های سربی ، لوله‌ها و صفحات سربی بخش عمده ضایعات سرب قدیمی را تشکیل می‌دهند.

معمولاً ضایعات سرب شامل مواردی از جمله باتری های  اسیدی استفاده شده،کابل‌های مسی با پوشش سرب و وزنه‌های سربی است. فناوری‌های مورد استفاده و ظرفیت صنایع بازیافت بستگی به شکل ضایعات و باطله بودن آن دارد.

امروزه بیشترین مصرف فلز سرب به صنایع ساخت باتری مخصوصاً باتری خودرو اختصاص یافته است که عمر نسبتاً کوتاه و قابل پیش‌بینی (به طور میانگین ۵-۲ سال) دارند.

علاوه بر این سیستم‌های جمع‌آوری و بازیافت این قراضه‌ها توسعه یافته هستند. به طوری که امروزه ضایعات باتری در بیشتر کشورها بیش از ۸۰-۷۰ درصد از کل ضایعات سرب قدیمی را در بر می‌گیرد.

ضایعات سرب
ضایعات سرب

قیمت ضایعات سرب

با توجه به میزان خلوص و اندازه‌ی ضایعات سرب، قیمت ضایعات سرب متفاوت می باشد. قیمت سرب کیلویی محاسبه می شود و در بازار جهانی تعیین می‌شود.

 سرب‌های باقی مانده از ساخت و ساز نسبت به دیگر سرب‌ها تمیزتر هستند و نیاز به ذوب دوباره ندارند و در نتیجه فقط تصفیه می‌شوند و طبیعتاً قیمت آن ها از دیگر ضایعات سرب بالاتر است.

قیمت ضایعات سرب خشک

سرب‌ها به صورت‌های مختلفی در زندگی انسان‌ها کاربرد دارند. سرب خشک را در صورت داشتن تخصص می‌توان به آسانی از سنگ معدن‌ها استخراج کرد.

سرب خشک در صنعت نیز به دلایلی نظیر نقطه ذوب کم و چگالی زیاد آن ومحکم و مقاوم بودن مورد توجه قرار گرفته است. سرب خشک هزینه ی کمی دارد و قابل انعطاف است که به همین دلیل از آن در لوله کشی‌ها، لحیم، باتری سازی، وسایل تزئینی، لوازم آرایشی، آفت کش‌ها، سقفها، درزگیر، کابل برق… استفاده می‌کنند.

پالایش این فلز بسیار کار حساسی است زیرا میزان خالص بودن سربی که از پالایش به‌ دست آمده بین ٩٩.٨۵ ، ٩٩.٩٩ درصد تغییر می‌کند و در بین این دو عدد ١٨ نوع دیگر شناسایی شده اند که آن‌ها را سرب خالص می‌نامند.

سرب‌ها بیشتر با فلزاتی مانند آنتیموان، کلسیم و قلع آلیاژی ترکیب می‌شوند که محصولی جدید را بوجود آورده و به آن سرب خشک یا سخت می‌گویند.

قیمت سرب باطری ضایعات پایین است و این باعث عرضه ی زیاد می‌شود که بیشتر در وسایل نقلیه موتوری از آن استفاده می‌کنند. هرچه تولید خودرو‌ها هم افزایش یابد تولید و عرضه این باتری‌ها هم بیشتر می‌شود.

ضایعات سرب باتری
ضایعات سرب باتری

قیمت ضایعات سرب نرم

به سرب‌های تصفیه شده و خالص سرب نرم می‌گویند.  قیمت سرب نرم ضایعات به روز هستند و هر روز در حال تغییرند؛ پس برای داشتن قیمت روز ضایعات سرب نرم باید به صورت روزانه و همیشگی پیگیر بازار خرید و فروش آن به صورت مجازی و یا حضوری در محل جمع آوری و یا بازیافت آن‌ها بود.

به دلیل مضراتی که سرب برای انسان‌ها و محیط زیست دارد باید هنگام جابجایی آن بسیار دقت کرد و حتماً نکات ایمنی را به صورت کامل رعایت کرد. حتی افرادی که در بخش صنعت سرب نرم اشتغال دارند باید به طور مرتب آزمایش خون بدهند تا مبادا برایشان مشکلی پیش بیاید.

بازیافت ضایعات سرب

ضایعات فلز سرب یکی از مواردی است که بیشترین بازیافت را در جهان دارد . مانند باتری های سربی که کاربرد اصلی آن است و شاید بیشترین بازیافت را در میان سایر محصولات داشته باشد به طوری که میزان بازیافت آن حتی بالاتر از شیشه و کاغذ است.

ضایعات باتری‌های سربی به دلیل زیاد بودن باتری‌ها از مهمترین ضایعات سرب است. در چند سال اخیر کشورهایی همچون آمریکا که حفظ و پاکسازی محیط زیست را در اولویت قرار داده اند و با توجه به قانون آن‌ها از سرب فقط در باتری استفاده می‌کنند و در دیگر محصولات مصرف آن را به طور چشمگیری کاهش و یا حذف شده اند و بازیافت آن‌ها الزامی است.

بنابر این بازیافت سرب کمک بزرگی به توسعه پایدار، کاهش فشار بر روی منابع تجدید ناپذیر و کاهش تولید گازکربنیک از طریق فرایند ساده بازیافت کارآمد انرژی است و این دستاورد مهمی است که حاصل مجموعه ای از خواص بی نظیر خود فلز سرب و تعهد صنعت سرب نسبت به حداکثر رساندن منافع عوامل مطلوب فنی و اقتصادی است.

قیمت هر کیلو سرب ضایعات

جهت دریافت قیت هر کیلو سرب ضایعات نرم و یا خشک با الومازاد در تماس باشید.