امروزه به دلیل رشد سریع تکنولوژی و تولید لوازم الکترونیکی و الکتریکی شاهد تولید ضایعات بسیار زیادی از لوازم الکتریکی و الکترونیکی هستیم. مصرف بالای لوازم کامپیوتری، لب تاب ها، موبایل و حتی لوازم الکتریکی نظیر یخچال، تلویزیون و مایکروویو و سرعت بالای به روز شدن تکنولوژی این وسایل که همگی دارای بورد الکترونیکی هستند سبب شده است درخواست برای وسایل جدید و به روز زیاد شود و همچنین عمر کوتاه لوازم الکترونیکی باعث شده است که ضایعات الکترونیکی و الکتریکی رشد بالایی داشته باشند. شما می توانید در مرکز خرید ضایعات الومازاد ، هرگونه ضایعات الکترونیکی و ضایعات فلزی خود را به فروش برسانید. لازم به توضیح است که الومازاد ضایعات شما را به بهترین قیمت خریداری کرده و هزینه آن را نقداً و در محل پرداخت می نماید.
از بازیافت ضایعات الکترونیکی و الکتریکی فلزات ارزشمندی نظیر فولاد، مس، آلومینیوم، طلا، پلاتین، نقره و پالادیوم به دست می آید که در صنایع مختلف کاربرد دارد.
بازیافت ضایعات الکترونیکی و الکتریکی اهمیت بسیار زیادی دارد. ضایعات الکترونیکی و الکتریکی دارای مواد سمی و خطرناکی نظیر جیوه، کروم، سرب و کادمیوم و همچنین ترکیبات آلی چون فریون هستند که با رها کردن این ضایعات در طبیعت و ورود این سموم به آب، خاک و هوا آسیب های جدی به محیط زیست وارد می شود.
همچنین ضایعات الکترونیکی و الکتریکی همانطور که در بالا اشاره شد دارای فلزات ارزشمندی نظیر طلا، نقره، پالادیوم، آلومینیوم و مس هستند که این فلزات همگی قابل بازیافت هستند و با بازیافت آن ها و برگشت این فلزات به چرخه تولید صرفه اقتصادی بسیار بالایی ایجاد می کنند.
این دو دلیل مهم یعنی جلوگیری از آسیب رسیدن به محیط زیست و صرفه اقتصادی بازیافت ضایعات لوازم الکترونیکی و الکتریکی باعث شده است تا دولت ها هرچه بیشتر در صدد کمک به بازیافت آن ها باشند.
همچنین با صادرات مواد به دست آمده از بازیافت ضایعات الکترونیکی و الکتریکی از کشورهای پیشرفته و پیشرو در بازیافت این مواد، سود زیادی نسیب دولت ها و شرکت های بازیافت ضایعات می شود.
همانطور که مطلع هستید مدال های المپیک 2020 توکیو ژاپن از بازیافت ضایعات الکترونیکی و تبدیل فلزات به دست آمده به مدال های طلا، نقره و برنز به دست آمده است.
لوازم الکترونیکی نظیر موبایل، کامپیوتر و لب تاب ها دارای برد هایی هستند که در این بردها مقدار کمی طلا استفاده شده است. این بردهای لوازم الکترونیکی به سه دسته تقسیم می شوند : بردهای روبار ، بردهای کف بار ، بردهای بدون بار
بردهای روبار جزو فراوان ترین قطعات الکترونیکی محصوب می شوند که شامل رله، کریستال، مقاومت، دیود، آی سی، چیپ و… می باشند و در این بردها فلز طلا یافت می شود.
بردهای کف بار اغلب جزو بردهای موبایل ها است و قابلیت استخراج طلا از آن ها بسیار بالا است.
مانیتورها، تلویزیون ها، رادیو ها دارای بردهای بدون بار هستند که جزو پایین ترین سطح استخراج فلزات گرانبها می باشند.
روش بازیافت قطعات الکترونیکی با بازیافت فلزات و پلاستیک بسیار متفاوت است. برای بازیافت فلزات و قطعات پلاستیکی مغمولا آن ها را در کوره های ذوب میریزند و با ذوب و قالب گیری آن ها محصولات جدیدی تولید می کنند ولی برای بازیافت قطعات الکترونیکی و بردها باید ابتدا تمام قطعات ، آی سی ها، مقاومت ها و … از آن ها جدا شوند و هرکدام به صورت جداگانه بازیافت شوند.
بازیافت قطعات الکترونیکی و الکتریکی بسیار سخت تر و وقت گیرتر از بازیافت فلزات و مواد دیگر است ولی پس از بازیافت آن ها فلزات ارزشمندی نظیر طلا، نقره و … به دست می آید که رونق اقتصادی بالایی برای بازیافت کننده ها خواهد داشت.
ضایعات الکترونیکی انواع مختلفی دارد که به صورت کیلویی یا عددی خریداری می شود؛ این ضایعات شامل موارد زیر می شود :
ضایعات برد موبایل، ضایعات رم، ضایعات مادربورد، ضایعات کارت گرافیک، ضایعات پردازنده cpu ، ضایعات مانیتور LCD ، ضایعات مانیتور CRT ، ضایعات پاور، ضایعات هارد، ضایعات سی دی رام، ضایعات کیس، ضایعات بردهای لوازم الکتریکی مانند یخچال، مایکروویو، ماشین لباسشویی و …
کامپیوترها، پرینترها و لوازم اداری الکترونیکی و لوازم الکتریکی مانند یخچال، تلویزیون، مایکروویو و … که در منازل، سازمان ها، نهادها و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد پس از مدت اندکی و با پیشرفت علم و تکنولوژی، کارآیی های جدیدی که وارد بازار شده است خواه ناخواه مورد احتیاج واقع می شود و این وسایل باید ارتقاء پیدا کنند و معمولاً تعویض این وسایل با محصولات جدید هزینه کم تری به ما تحمیل می کنند تا اینکه بخواهیم مثلاً کامپیوترمان را ارتقاء دهیم و این نکته باعث تولید بالای ضایعات الکترونیکی و الکتریکی می شود.
می خواهیم در این بخش قطعات داخل کیس کامپیوتر را تشریح کنیم و مشاهده کنیم که قطعات داخل کیس کامپیوتر از چه موادی تشکیل شده اند و چه موادی در آن ها به کار رفته است که پس از بازیافت این قطعات چه فلزاتی به دست می آید.
کیس کامپیوتر :
کیس کامپیوتر از موادی نظیر آهن، آلومینیوم و یا پلاستیک تشکیل شده است که به راحتی برای بازیافت می توانیم این قطعات را جداسازی کرده و بازیافت نماییم.
مادربورد :
مادربورد کامپیوتر و کلاً بوردهای الکترونیکی بخش عمده ی ضایعات الکترونیکی را تشکیل می دهند که پس از جداسازی قطعات الکترونیکی آن ها نظیر آی سی ها و … و بازیافت آن ها مقادیر زیادی از فلزات طلا، نقره، پالادیوم و پلاتین به دست می آید.
سی پی یو :
سی پی یو قطعه ای است که روی مادر بورد قرار گرفته است و منبع اصلی دریافت فلز طلا در عملیات بازیافت محصوب می شود. البته به غیر از طلا، پس از بازیافت به مقادیری از فلزات نقره ، پالادیوم و پلاتین هم خواهیم رسید.
بردهای دارای روکش طلا :
بردهایی که با طلا روکش شده اند نظیر کارت گرافیک، رم و … در فرایند بازیافت ضایعات الکترونیکی منابع مهمی برای دریافت طلا محسوب می شوند.
از اینکه تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید سپاسگزاریم. خوشحال می شویم پیشنهادات خود را در قسمت نظرات در انتهای همین صفحه با ما در میان بگذارید.
مشاوره رایگان الومازاد
83 44 344 0912